ZENEI ÉLMÉNYPROGRAM

Kovacsics Ádám zeneszerző/producerrel és Völgyesi Gabriella előadóművésszel, avagy
pillantsatok be a zene világának kulisszái mögé és közben írjunk dalt!

ESSZENCIA:

– Új, interaktív élményprogram laikusoknak, rálátást adva a zeneszerzés kulisszatitkaira.
– Ádám és Gabi vezetésével, „közösen” írunk egy dalt, észrevétlenül belekóstolva a dalszerző/ producer/ zenész/ énekes munkájába.
– Önfeledt kikapcsolódás, amely során együtt járjuk be az „ihlet/ dallam/ harmóniák/ lüktetés/ hangszerelés/ ”előadóművészet” titokzatos útját.
– Személyes sztorik és izgalmas részletek a zeneipar és koncertek világából.

RÉSZLETEK: (1 óra zene + 1 óra szöveg)

– A közös ritmus- és harmóniajátékokon keresztül a résztvevők „AHA” élményt élhetnek át, miközben tudatosul az egymásra való odafigyelés fontossága, ami nélkülözhetetlen a közös várak építéséhez…
– A bátrabbak ütő-, effekthangszert, vagy akár gitárt is kaphatnak a kezükbe, a teljesebb zenei élmény érdekében, de a program folyamán később is kipróbálhatják a jelenlévő hangszereket, így a szintetizátort, gitárt, ütőhangszereket, elektromos dobot, stb. is.
– Ádám bevonja a résztvevőket a dalírás folyamatába és közben szót ejt a modern komponálás eszköztáráról, „sláger- faktorról”, egy szám sikerének kulcsáról, vagy az alkotás kínjairól…
– Gabi énekel és mesél. Hallhatunk tőle Unique számokat és a készülő dalt, plusz ízelítőt ad, hogy énekel férfi hangon, operett stílusban, vagy akár Cherként, Shakiraként, Madonnaként.
– Beszél színpadi kihívásairól, a közszereplő és magánember határmezsgyéiről, motivációs rugóiról, sikereikről és kudarcaikról, önazonosságról, önbizalomról, a látszatról és ami mögötte van.
– Színes részletek tárulnak fel a zeneipar szereplőiről, feladataikról, a jogdíjak világáról…

A PROGRAM CÉLJA:

– Flow. A totális kikapcsolódás elrepítve a résztvevőket a zene világába, számos közösen megélt, kreatív pillanattal.
– Szórakozás a zene nyelvén, szellemi muníciót is adva motivációról, alkalmazkodásról, kitartásról, szenvedélyről…
– A résztvevők kizökkentése a szürke hétköznapokból, színes művészszemüvegeken keresztül megvilágítva válaszokat – az egyébként mindenkit érintő -, mindennapos kérdésekre.

KIKNEK SZÓL?

– Zeneszerető laikusoknak, akik kíváncsiak mi van a zeneszerzés háttérében.
– Akik játékosan, könnyedén szeretnének feloldódni a harmóniák és hangulatok kavalkádjában.
– Akik – csupán passzívan akár, de – benyomásokat kívánnak gyűjteni a dallamok, zenekészítés, koncertek, művészi hatások és ellenhatások világából.

PROFI DALSZÖVEG:

A dalhoz szöveg is kell! Ezt (1) megalkothatja profi szövegíró, előre megadott kulcsszavak/témák/ hangulatok alapján, vagy helyben improvizálva az aktuális hangulatokat véve alapul és (2) elkészítheti a csapat is, vagy annak lelkes amatőr tagjai. Születtek már csodák így is – úgy is.

ZÁRÓAKKORD:

Az eseményt követően a résztvevők, pár napon belül e-mailen kapják kézhez saját példányukat az együtt elkészített dalból.

Létszám: kb. 50 főig
Program hossza: kb. 2 óra, 10-15 perc szünettel

ÉRDEKLŐDÉS