DALSZERZŐ WORKSHOP

Kovacsics Ádám zeneszerző / producerrel és Völgyesi Gabriella előadóművésszel, avagy
„Készítsük el együtt a közös himnuszotokat / indulótokat / aktuális popslágereteket!”

ESSZENCIA:

– Új interaktív, zenei élményprogram laikusoknak, bepillantást adva a zeneszerzés kulisszái mögé.
– Ádám és Gabi vezetésével, „közösen” írunk egy dalt, észrevétlenül belekóstolva a dalszerző/ producer/ zenész/ énekes munkájába.
– Önfeledt kikapcsolódás, amely során együtt járjuk be az „ihlet / dallam / harmóniák / lüktetés / hangszerelés / ”előadóművészet” titokzatos útját – Személyes sztorik és izgalmas részletek a zeneipar és koncertek világából.

RÉSZLETEK: (1 óra zene + 1 óra szöveg)


– Ádám bevonja a résztvevőket a dalírás folyamatába és közben szót ejt a modern komponálás eszköztáráról, a „slágerfaktorról”, egy szám sikerének kulcsáról, vagy az alkotás kínjairól…
– Gabi énekel és mesél. Hallhatunk tőle Unique számokat és a készülő dal is általa kel életre aktívan a résztvevőkkel vagy előttük.
– Beszél színpadi kihívásairól, a közszereplő és magánember határmezsgyéiről, motivációs rugóiról, sikereikről és kudarcaikról, önazonosságról, önbizalomról, látszatról és arról, ami mögöttük van.
– A program során a résztvevők kipróbálhatják a jelenlévő hangszereket, így a szintetizátort, gitárt, ütőhangszereket, elektromos dobot, stb. is.

A PROGRAM CÉLJA:

– Flow. A totális kikapcsolódás együtt alkotva, kreatívan, számos közösen megélt pillanattal.
– Szórakozás a zene nyelvén, utazás annak izgalmas részletein keresztül, szellemi muníciót is adva motivációról, alkalmazkodásról, kitartásról, szenvedélyről…
– A résztvevők kizökkentése a szürke hétköznapokból, színes művészszemüvegeken keresztül megvilágítva válaszokat – az egyébként mindenkit érintő -, mindennapos kérdésekre.

A DALSZERZÉS MARGÓJÁRA:

A dalszerzés során számtalan izgalmas döntéshelyzet adódhat. Kiválasztjuk a dal műfaját (jazz, pop, rock, metál, soul, R&B, rap, blues, country…), tempóját (lassabb-gyorsabb-középtempós), dinamikáját (halkabb-hangosabb), ritmusát, hangvételét (dúros-fényes, örömteli, vagy mollos-szomorkás), a dal karakterét, kitaláljuk a fődallamot, helyre rakjuk a stílusjegyeket…

DALSZÖVEG:

A dalhoz szöveg is kell! Ezt (1) megalkothatja profi szövegíró, előre megadott kulcsszavak / témák / hangulatok alapján, vagy helyben improvizálva az aktuális hangulatokat véve alapul és (2) elkészítheti a csapat is vagy annak lelkes amatőr tagjai. Születtek már csodák így is – úgy is.

ZÁRÓAKKORD

Az eseményt követően a résztvevők, pár napon belül e-mailen kapják kézhez saját példányukat az együtt elkészített dalból.

Létszám: kb. 10 főig
Program hossza: kb. 2 óra, 10-15 perc szünettel

ÉRDEKLŐDÉS